Littekens

Littekens kunnen worden beschouwd als stoorvelden, ook wel foci of haarden genoemd. Een eigenschap van een stoorveld is dat deze klachten geeft elders in het lichaam van de cliënt. Bij een overmaat aan vage, uiteenlopende en hardnekkige klachten denkt men niet direct aan een litteken als oorzaak. Toch speelt zo'n relatie maar al te vaak een rol.

Een litteken veroorzaakt een lichamelijke, traumatische en energetische blokkade die de gezondheid beïnvloedt. Littekens op de huid die zijn ontstaan door trauma, operatie of ontstekingen kunnen bewegingsbeperkingen geven. Zelfs chronische klachten aan gewrichten en spieren kunnen worden veroorzaakt door littekens.

Diagnose en therapie

Uitgangspunt is dat deze klachten uitgelokt worden door een littekenstoorveld. Een littekenstoorveld leidt altijd, significant tot een bekkenverwringing. Een bekkenverwringing vraagt om extra compensatie wat tot beperking en tot klachten kan leiden. Om bekkenverwringing te diagnosticeren heeft het CHB een instrument ontwikkeld, de SIM plaat, waarmee de belasting van het lichaam door een littekenstoorveld kan worden vastgesteld. En het eveneens door Simon Thijs opgerichte Centrum voor Houding en Beweging (CHB) te Lelystad heeft de Litteken Regulatie Therapie ontwikkeld voor houdingsklachten. Ook ontwikkelde het CHB op basis van zijn ervaring een therapeutisch apparaat dat werkt met gepulseerd licht (de ScarLite) om litteken stoorvelden op te heffen en het lichaam zijn uiteindelijke basishouding terug te geven.

Terug naar overzicht

Als u nog vragen heeft kunt u hier contact opnemen

Klik hier
Website laten maken door Modual.