Relatiehouding ABO bloedgroep/resusfactor

Serendipisme

De door mij ontwikkelde houdingstherapie door middel van inlegzolen werd in 1998 bij toeval ontdekt. Ik ontdekte op dat moment, dat het ABO-bloedgroepsysteem de houding bepaald en de resusfactor het standbeen. Ik ontwikkelde met deze nieuwe inzichten een zolenconcept tot een reproduceerbare en controleerbare therapie en deed hiernaar verder wetenschappelijk onderzoek.

De claim werd in november 2009 in een wetenschappelijk onderzoek getoetst, waarbij aan 119 mensen inlegzolen zijn verstrekt op basis van ABO-bloedgroep. Na een review in mei 2010, werd een artikel ter publicatie geschreven, dat tot op heden niet is gepubliceerd. Het onderzoek geeft wellicht nieuwe inzichten in de werking van ons lichaam.

Conclusies van het onderzoek

  1. De houding van de mens is genetisch bepaald. De houding is gerelateerd aan het ABO-bloedgroepsysteem en de resusfactor. Iedere bloedgroep kent zijn eigen houdingstype en zijn eigen bij het houdingstype behorende compensatiemodel.
  2. De vier bij het ABO-bloedgroepsysteem behorende houdingstypen verschillen van elkaar door het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde moleculen (‘antigenen’) op de buitenkant van de celmembraan van de rode bloedcellen.
  3. De resusfactor bepaald significant het standbeen. Bij resusfactor positief is het standbeen rechts gevonden, bij resusfactor negatief links.
  4. Het standbeen bepaald mogelijk ook de dominantie van de hersenhelft. Bij het standbeen rechts, is de mens meer in contact met de linkerhersenhelft en andersom.

Kortom, de bloedgroep bepaald de voorkeurshouding, de mogelijkheid van compensatie, het standbeen en voor wat de resusfactor betreft, mogelijk de daarbij behorende dominantie van de hersenhelft.

De vier houdingstypen kan Simon Thijs aantonen door gebruik te maken van door hemzelf ontwikkelde, bij de ABO-bloedgroep en resusfactor behorende reflectoire houding corrigerende inlegzolen (Podostatica). Gebruik van de zolen brengt het lichaam direct in balans (symmetrie).

De bloedgroep bepaalt de houding, de houding bepaalt de bloedgroep
Terug naar overzicht

Als u nog vragen heeft kunt u hier contact opnemen

Klik hier
Website laten maken door Modual.